Undvik rökning i bilen

Det finns flera anledningar till varför du inte bör röka cigaretter, men det finns ännu fler anledningar till varför du inte bör röka i samband med att du kör bil. Studier har visat att halterna av skadliga ämnen som kommer från cigaretterna blir betydligt högre i en bil än om de andas in utomhus.

Den som är rökare kan känna ett lugn av att ta en cigarett – inte minst på vägarna i långa bilköer eller när man ska färdas långa sträckor. Det är dock varken bra för dig eller dina passagerare och väldigt dåligt om det finns barn i bilen.

Säker rökning i bilen

Med det sagt innebär det inte att du inte kan röka i bilen överhuvudtaget. Du måste bara se till att du lämnar just de vanliga cigaretterna i paketet och väljer ett annat alternativ istället. Du kan t.ex. använda dig av snus för att minska nikotinsuget, men du kan också investera i One Vape som kommer med e-juice i många olika smaker. Här kan du också själv välja om du vill ha en vape med eller utan nikotin. Visst kommer omgivningen fortfarande att påverkas, men inte alls på samma sätt som om du hade valt en vanligt cigarett.

Gör vape att bilen luktar illa?

Majoriteten av alla vapes har e-juice som är luktfri eller som faktiskt luktar gott. Därför behöver du inte oroa dig för att din bil ska lukta illa efter att du har använt dig av den. Dock är det viktigt att komma ihåg att e-juice med nikotin fortfarande inte bör andas in av barn.