Att äga bil på landsbygden

Att bo på landet innebär för de flesta ett större beroende av bilen än för de som bor i en tätort. Det finns inte alltid tillgång till fungerande kollektivtrafik och många måste köra bilen till närmsta busshållplats eller tåg. För de som arbetar på annan ort betyder bilen allt för att kunna ta sig till och från jobbet.

Val av bil

När du bor på landet är val av bil mycket viktigt. Många anser att bästa bilen för landsbygden är en pickup. Det här är en stark och pålitlig bil som klarar dåliga väglag. Dessutom har en pickup riktigt bra dragkraft vilket kan vara avgörande vid val av bil.

Skötsel av väg

Många som bor på landsbygden har en privat väg till sin gård eller fastighet. Det innebär att du själv eller tillsammans med grannar har ansvar för skötsel och snöplogning av vägen. För att kunna sköta en privat väg kommer du att behöva en traktor samt tillbehör. Hos nätauktionsfirman Blinto.se kan du hitta ett bra urval av fordon, maskiner och tillbehör. Blinto erbjuder ett stort utbud av bland annat traktorer, grävmaskiner, hjullastare och minigrävare från välkända tillverkare som John Deere, Volvo, Bobcat och Caterpillar. Varje vecka rullas ut nya objekt för budgivning.

Bilen ska vara tuff och stark

För att en bil ska kunna klara landsbygden bör den vara både tuff och stark. Det är inte ovanligt att du måste köra på grusvägar som emellanåt kan vara i ganska dåligt skick. Småvägar kan givetvis inte underhållas på samma sätt som riksvägar eller stadsvägar vilket innebär att den bil du väljer ska kunna klara både svåra och dåliga väglag. Det finns många anledningar till att de flesta anser att en pickup är bästa valet för landsbygden. Detta är marknadens kanske tuffaste och starkaste bil som kan användas för pendling, transporter samt klarar av att dra tunga släp.

Att äga bil