Spara pengar till biltillbehör med hjälp av höns

Är du en bilfantast som hela tiden drömmer om nya prylar till din bil? Då vet du säkert också att det blir svårare att få råd med dessa, något som naturligtvis är tråkigt. Idag har nämligen allt i samhället blivit dyrare, inte minst maten. Hur vore det då om du kunde skära ned på matkostnaderna genom att producera din egen mat? Det kan du faktiskt med hjälp av höns. Här kan du läsa om hur.

Ägg har blivit dyrare

Visste du att priset på ägg redan nu har stigit med 20 %. Det är olyckligt eftersom ägg är en råvara som många använder dagligen. Det är dessutom en komplett proteinkälla som faktiskt innehåller allt du behöver, något som kan vara bra att veta nu när även köttpriserna har gått upp. Som tur är kan du faktiskt framställa dina egna ägg genom att skaffa höns. På så sätt kommer du att tjäna in en hel del pengar som du sedan kan lägga på saker till bilen. Allt du behöver för att skaffa höns är egentligen ett bra hönshus där de kan bo, foder och strö. Det är också bra om de har tillgång till en inhägnad utomhus där de kan gå och sprätta omkring. Om du tar väl hand om dina höns kommer de i gengäld att ge dig massor av ägg och minska dina matkostnader.

Så skaffar du höns

Hur gör man då för att köpa höns, och vad bör man tänka på? Hönsuppfödare brukar annonsera när de säljer höns så det är bara att börja scanna marknaden. Innan du köper höns är det dock viktigt att tänka på några saker. Du får högs ha 20 höns per kvadratmeter, men ännu bättre är om du kan ha färre höns än så på den ytan. Hönsen bör också ha ett bra hönshus. Numera slipper du bygga ett själv. Istället kan du köpa ett färdigt hönshus hos Kellfri.se. De har många varianter att välja bland. Tänk också lite på vilken ras som passar dig. Vissa raser är mer härdiga men kanske lägger färre ägg, medan andra är ömtåligare men producerar mer ägg.

Spara till en elbil

Drömmer du om en elbil att köra runt i? Då har du tagit första steget till sparande när du skaffar höns. Andra saker du kan göra för att spara pengar är att dra ned på din elanvändning och ditt shoppande. Det är också bra om du tänker smart när du ska köpa din bil. Här kan du läsa om vad du ska tänka på när du köper en ny bil. Genom att utbilda dig innan du gör ett bilköp kan du minska risken för att göra en dålig affär.