Fördelar med att köpa en elbil

Det är både roligt, ekonomiskt och hållbart att välja att köra på el istället för bensin/diesel. Elbilarna kan dessutom ta sig rätt långt på endast en laddning. Batterierna har blivit större och större vilket ökat dess kapacitet en hel del. Flera elbilar har idag en räckvidd på cirka 40 mil vilket är imponerande.

Men trots att dessa bilar blir bättre och bättre är det många som fortfarande tror att de inte är lika bra som de klassiska bensindrivna fordonen.

Innan du köper en elbil

Det första du bör göra när du vill köpa en elbil är att tänka på dina behov, hur långt du kommer köra och hur ofta du kommer köra. Det finns flera modeller du kan välja mellan och det är viktigt att du vet vad du behöver i en elbil innan du köper en.

En annan fråga du bör ställa dig själv är Hur mycket kostar en elbil BMW? Ett tips är att du söker på ”Hur mycket kostar en elbil BMW?” eller vilket märke du är intresserad av, på nätet. Det ger dig en idé om vilka modeller och märken du har råd med. Du kan även ta en titt på begagnade bilar, de kan nämligen fungera utmärkt och du behöver inte betala lika mycket för dessa som för en ny bil.

Fördelar

Känner du dig fortfarande osäker på om du vill köpa en bil eller inte kommer här några fördelar med elbilar.

1. Elbilar är mer hållbara

En av de största fördelarna med att välja en elbil är att de är mer hållbara, de släpper inte ut lika mycket koldioxid som bensindrivna bilar. De sägs dock även hålla längre jämfört med andra bilar. Väljer du dessutom förnybar el vid laddningen kommer utsläppen bli ännu lägre.

2. Billigare att köra

En annan fördel är att elbilar är billigare jämfört med diesel/bensindrivna. De har även en lägre skatt. Elbilar har inte lika många rörliga delar som andra vilket innebär att även servicen blir enklare och billigare. Många elbilar är lite dyrare att köpa, men i längden anses de vara billigare.

3. Roliga att köra

Dessa bilar har inte någon motor eller växellåda som du måste tänka på. På grund av detta accelererar elbilar mycket snabbare vilket många anser är väldigt roligt att uppleva. Det finns även flera sportmodeller du kan välja mellan.

4. De låter mindre

Bilar som går på el låter inte lika mycket som bensinbilar gör, det bidrar i sin tur till en stadsmiljö som är mer hållbar samt tyst. Dock finns det många elbilar där du kan aktivera ett ljud när du kör på vägar med lägre hastigheter. Det är viktigt att fotgängare hör bilen komma vilket de inte alltid gör med elbilar.