Jämför trafikförsäkring för att hitta den bästa

Jämför trafikförsäkring för att hitta den bästa

jun 24, 2022 av hannah

Du som bilägare är skyldig att skaffa en bilförsäkring. Du får nämligen inte köra din bil på allmänna vägar ifall du inte har en försäkring. Det finns dock ett undantag, och det är om du förser din bil med en saluvagnsskylt, en grön sådan. Men det allra bästa är att endast köra bilar som du har försäkrat. Hur hittar du då den bästa bilförsäkringen? Här nedan kommer lite information som är bra att känna till.

Börja med att jämföra

När du börjar leta efter en trafikförsäkring kan det vara bra att göra en jämförelse för att hitta den bästa. Det finns flera försäkringsbolag och avgifterna kan variera en del mellan dessa, även när det gäller försäkringar som täcker samma saker. När du gör en jämförelse får du lämna lite information om din bil, dig själv samt din körning. Sedan tar det endast några minuter innan du får fram förslag på olika försäkringar från flera bolag.

Vad täcker en trafikförsäkring?

Det du bör känna till när du ska skaffa en trafikförsäkring är att denna kommer endast täcka väldigt lite. Skulle du köra på någonting eller krocka kommer trafikförsäkringen inte ge dig någon ersättning utan endast motparten får ersättning. Skulle din bil börja brinna får du heller ingen ersättning. En halv- eller helförsäkring kan därför vara nödvändigt.

Varför bör jag jämföra?

Att jämföra bilförsäkringar har flera fördelar. Den största fördelen är att du kan hitta bästa möjliga pris för en försäkring. Priserna kan nämligen variera en hel del. En annan fördel är att du kan hitta speciella erbjudanden, vissa bolag erbjuder nämligen ett lägre pris ifall den som kör bilen är över 25 år. Skulle däremot någon under 25 år låna bilen och råka ut för en olycka kan det leda till att du inte får någon ersättning eller endast en liten del av ersättningen.

Måste försäkringen stå på mig?

Ja, en bilförsäkring måste stå på dig som kör bilen och har huvudansvaret för den. Du kan självklart låna ut din bil till andra personer, men det är du som kör bilen mest som försäkringen bör stå på. Ett undantag är dock när det gäller företagsbilar. Anställda personer får då köra bilen trots att det är företaget som tecknar och ansvarar för försäkringen.