Carport – plats att parkera bilen

Du som äger en bil vill säkert ha en plats att parkera din bil, speciellt under de kallaste och varmaste dagarna. Eller när du har bestämt dig för att arbeta med din bil. Om du inte har ett garage, men vill skapa en plats för din bil kan en carport vara ett bra alternativ. Det är inte jättesvårt att bygga en egen carport, det finns flera tips online på vad du bör tänka på. Du kan även anlita en snickare till hjälp.

Materialet

Det behövs en del material, inte lika mycket som om du skulle bygga ett garage, men du behöver ändå en del saker. Grundmaterialet du behöver är cement, takplåtar, reglar och möjligtvis stolpskor. Allt detta kan du ofta hitta i byggvaruhus och många erbjuder även hemleverans. På så sätt kan du få allt hemlevererat och har du erfarenhet av att bygga kan du börja när du vill.

Förvara saker i carporten

En carport är egentligen ett tak, det finns ingen dörr och inte några väggar. Men vill du ändå förvara mer än bilen där kan det vara bra att välja förvaring du kan låsa. Många vill gärna förvara verktyg och liknande i närheten av sin bil. Välj gärna skåp och sådant som du kan låsa ifall du oroar dig för att de ska stjälas.

Fördelar

Att välja en carport istället för ett garage har flera fördelar. Den första fördelen är att om du ska bygga själv är det billigare med en carport. Det är även lättare jämfört med att bygga ett garage. När du väljer carport är det dessutom mycket enklare att få ett bygglov, i vissa fall behövs det inte ens.